HTML

bala beveszi new yorkot!

egy kisfiú a nagyvárosban. kalandos és izgalmas két hónap. A kérdés csak az, hogy mennyi idő alatt lehet lejutni a 71. emeletről (gyalog)?

Friss topikok

  • elgondolkodo: Google; Wass Albert, A Patkányok honfoglalása (2009.07.10. 09:48) Mickey Rat
  • gybala: LADY GAGA!!! OH MY GOD!! Még azelőtt láttam, hogy celebpunci lett volna!!!! Már akkor láttam, ho... (2009.04.08. 09:50) 7vége
  • Dorka: Bazsi, 70.! a 70. helyről kezd Szávay Ági! :))))))) BOCCCSI! Puszi! (2007.08.23. 11:13) US OPEN
  • mmano: nagyon lekötött a blogod, csak így tovább... mehetnél többet az anf-hez fotózgatni :) (2007.08.08. 14:02) szupercukiság #2
  • Annamanna: Bala, ez mind nagyon fasza!!! hihetetlenek a képek, és nagyon irigyellek :) vigyázz magadra, és n... (2007.08.07. 16:07) PS.1. (Public School? Post Scryptum?)

londON béjbi!

2012.05.24. 20:22 gybala

BBC, Sherlock Holmes, Shakespeare, Little Britain, A királynő, angol font, Oxford Street, az eső, Picadelly Circus, snobish akcentus, fish and chips, Union Jack, London Fashion Week és a Soho. Ezek ugranak be számomra először Londonról. 2012 azonban az egyik legjelentősebb mérföldkő lesz a város életében. Nyár közepén lesznek az Olimpiai Játékok.

II. Erzsébet és a Samsung csapata is úgy akarja, akkor ennek én is része leszek. A Samsung Global Blogger program keretén belül a világ számos országából érkeznek bloggerek Londonba egy tíz napos blogtúrára. A feladat egyszerű: nyitott szemmel járni és kiadni magunkból a megszerzett élményeket szövegben és képben, illetve ezek mindenféle kombinációjában.

Ez egy remek nekem való munka. Hogy miért? Profi videó bloggerként már jól működik az egyszemélyes stábom. Jól kijövünk egymással az úton. Az angol nem probléma, se szóban se írásban "áj szpík end rájt veri gúd ín inglis!" Ilyenkor érzem nagy hasznát az angol egyetemnek, ahol tanultam. Nyitottság, kreativitás, sztoritelling a tetőfokán. Még a sportrendezvények sem ijesztenek el, hiszen az RTL Klub Havazin síműsorát két éve szerkesztem a nemzetközi világkupákról. A mobilkütyüket imádom, a social appeket használom. Pofátlan magabiztosággal merem kijelenteni, hogy én az ilyen munkákra és egyéb kreatív agymenésekre születtem.

VIDEÓ:

 

London egy fantasztikus hely. Pezseg, sőt burjánzik a kreativitásról. Imádom szívni az esőporos levegőt egy kávézó oldalán a Sohoban és csak bámulni a sok furcsa arcot. Eddig csak a design-kreatív-cool (és persze turistás) oldalát láttam Londonnak, a sportos arcával még nem találkoztam. Itt az ideje felfedezni és felforgatni a várost és betekinteni az Olimpiai faluba.

KEEP CALM AND CARRY ON!

alternatív London2012 logok. Forrás: logoblog.org 

Szólj hozzá!

Címkék: blog blogger videó samsung pályázat london olimpia játékok global sgb 2012

Kukacos volt a Nagy Alma!

2011.03.09. 22:40 gybala

Egyperces élménybeszámoló New Yorkról!

A Tensi által meghirdetett "A Világ Második Legjobb Állása" versenyben másodikként jutottam a döntőbe, ahol 17-en mérjük össze erőinket március 12-én. A Facebook szavazást abszolút megnyertem, köszönöm a lájkokat mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: a utazás második világ legjobb new york állása tensi

A világ második legjobb állása

2011.01.11. 12:57 gybala

Néhány évnyi bala.blog.hu szünet után itt a NAGY VISSZATÉRÉS lehetősége.

Persze, blogolásban volt részem a "szünidő alatt is", csak más fórumokon postoltam (stilus.blog.hu, blog.nemetorszag.travel , TimeOut Budapest, TTG Hungary - www.ttghungary.hu).

Versenybe szálltam, hogy megcsípjem a világ második legjobb állását. A Tensi keres egy videós-marketinges-kreatív bloggert (ez lennék-leszek én!), aki elmegy hat utazásra és onnan postol, lájkol, share-ingel, commentel és fotókat tesz fel, videókat kreál. Aki ismer, az tudja, hogy ez egy ideális munka nekem. Nemcsak én élvezném a melót, hanem az postok, képek is izgalmasak lesznek. Turisztikai marketingben jó vagyok. No, tegyük félre az öntömjénezést.

A verseny három fordulóból áll. Az elsőbe egy bemutatkozó videót készítettem, a másodikba pedig egy élménybeszámoló készül. A döntőben nem tudom mit kell teljesíteni.

A videóra szavani a hivatalos oldalon lehet. A végeredménybe ez a szavazat és a Világ Második Legjobb Állása facebook oldalon található videóm lájkolása számít bele.
 

Szólj hozzá!

Címkék: marketing blog turizmus a balázs utazás második világ gyémánt legjobb turisztikai idegenforgalom balazs állása tensi gyemant

US OPEN

2007.08.22. 22:32 gybala

! E X C L U S I V E    F O T Ó K 

A szomszéd szobában (!) tartották meg a US Open teniszbajnokságon résztvevő sportolók kisorsolását. Press conference volt. A szomszéd szobát több, mint egy hete takarítják, kifestették, szőnyeget tettek le, színpadot építettek, fákat hoztak, stb. Most, hogy vége van a sajtótájékoztatónak mindent szétbontanak. Hihetetlen mennyi pénz van egy ilyenre. Ahelyett, hogy egy klubba elmentek volna...

A rendezvényen részt vett Fernando Gonzalez és még egy tenisz sztár, akinek a nevét nem tudom... Kamerák, riporterek, újságírók, ingyen kitűzők. Felmentünk a kilátóba is, hogy King Konggal fotózkodjanak a sztárok.

Egyébként van magyar induló is. Szávay Ágnes a 70. helyen kezdi meg a versenyt.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

And the winner is...

1 komment

Címkék: open us

a csapat

2007.08.21. 19:51 gybala

        

           A Magyar Turizmus Zrt. Külképviselete

                                                          New York

            

  Marcsi - Anikó - Nicole - Péter - Elvira

 

Szólj hozzá!

21' - The Run Down

2007.08.21. 19:41 gybala

21 MINUTES!

 

A jobb felső sarokban van egy mottó. Olvassátok csak el ismét!

Minden évben megtartják az Empire State Buildingben a runup versenyt. Idén februárban rendezték meg. A földszintről a 86. emeletre kellett felfutni. A leggyorsabb pasi 10 perc 20 másodperc, a leggyorsabb nő 13 perc alatt teljesítette a 86 emeletnyi távolságot.

Mivel a nyári kalandom villámtempóval száguld a végéhez, a lányokkal úgy döntöttünk, hogy lesétáljuk a 71 emeletet. 21 perc alatt teljesítettük a távot. A kalandról reality tv műsor is készül.

 

Félúton a

TEAM RUN-DOWN!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startol a Run-Up csapat!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

amerikai zsíros kenyér

2007.08.21. 17:45 gybala

Tűz van Babám!

A hétvégén family weekend volt. Leugrottam pár óra alatt Fire Islandre, a Mezey (nem Mezei, hanem Mezey!) klán nyári birtokára. Az útvonal: metró-vonat-másik vonat-kis taxi-komp-séta.

Ez egy nagyon hangulatos sziget, Long Island része. Nincsenek autók, csak a "ferry"-vel lehet eljutni a szigetre. Mindenki talicskákkal közlekedik. Azokba pakolják az árut, ajándékokat, kaját, piát.

A nevét egy félreértésből kapta a sziget. Valaki, aki nem beszélt jól angolul félreértette azt, hogy FIVE island (5 sziget van a környéken). Így lett a FIVE-ból FIRE.

Igazi amerikai hétvége volt ez az utolsó. Tele a ház gyerekekkel. Napozás a tengerparton. Egy-két pohárka argentín bor. Alvás. Leégés. Este homár vacsora. "Öröm" volt látni, ahogy ezeket az élő dögöket bedobták a forró vízbe. Kipurcantak, majd mind a 17-en örömmel zabáltuk a néhány órája még vígan futkározó rákokat. Tényleg, a rák és a homár ugyanabba a családba tartozik?

Este a sötétben a tengerparton fociztunk. Mindenki nyakában egy világító nyaklánc volt. Utána smores. Igazi amerikai nyalánkság. Amíg nálunk otthon a tábortűznél a fehér kenyérre csöpögtetjük a zsírt és rátesszük a lila hagymát itt az USA-ban megmelegítik a mályvacukrot, két keksz közé teszik, egy csokit még belepasszíroznak és hamm... Kész az amerikai "zsíros kenyér".

Kipihentem magam. Na meg leégtem. Most már hámlok. Hajaj...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Moma

2007.08.20. 21:44 gybala

Pénteken ismét esett. Túl tiszta és száraz volt az idő előtte, úgyhogy egy kis esőnek kellet jönnie, hogy utána ismét fullasztóan párás idő legyen. Munka után irány a MOMA. Museum of Modern Art. Új kiállítás. Absztrakt, izgalmas. Ingyen volt.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Ms. DIAMOND

2007.08.16. 21:09 gybala

Illatos gyema

 

Csütörtök. Ebédidő. Manhatten szíve. Herald Square Macys. Beyonce dedikálja az új parfümjét. Emporio Armani Diamonds. Press. Media. Kamerák. Tömeg. Miért jöttünk ide? Ez tök ciki. Tömeg. Vakuk villognak. 110 $ / parfüm. Hagyjuk. Nem láttunk semmit. Elmegyünk ebédelni inkább. Saláta.

 

 

A tömeg egyik tagja. Vajon Beyoncet tetováltatta magára?

 

 

 

 

 

 

 

     

                                            Bala Diamond                                               Elvira & Maria

                                                                         Nappal a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai.

                                                          Este Beyonce háttérénekesei.  

Szólj hozzá!

30 éve

2007.08.16. 18:18 gybala

 

Ha rossz leszel ELVISz a bácsi!

 

30 éve halt meg a király. Na nem Jimmy, hanem Elvis... Ma a west village-ben az egyik kapualjban egy Elvis hasonmás állt... Nem csináltam róla képet, mert épp jött a busz. Szerintem a mai nap folyamán látok még néhányat a városban... Tegnap Gracelendben (Elvis "viskójában") zarándoklat volt és meghalt egy nő a nagy hőségtől...

Ja és bocsánat a szóviccért... Annyira gondolkoztam, hogy mi legyen a cím és ez jutott eszembe!

 

 

Szólj hozzá!

Happy 49th Birthday!

2007.08.16. 18:12 gybala

Na vajon ki lett 49 éves ma? Vajon ki?

Szólj hozzá!

VIDEJÓ!

2007.08.16. 17:48 gybala

 

MOBY featuring Debby Harry

New York, New York

Ez tipikus New York! Mindenki ilyen őrült! Ezeket és hasonló krézi fazonokat lehet látni városszerte! Itt nem számít, hogy mit veszel fel, vagy kivel jársz. Azért itt is furcsán néznek arra a fazora, aki a metrón csípi le a körmeit... Csakúgy mint János bá Kőbánya felé a kék metrón...

Ez is krézi!! Egy alternatív videó ugyanarra a számra!

Szólj hozzá!

Mickey Rat

2007.08.08. 17:10 gybala

Mindig is szerettem volna egy közös képet a Miki egérrel...

Egyébként most játszák a mozikban a Ratatouile, magyarul L'ecsó filmet, amiben patkányok főzöcskéznek. Biztos ez is valami special new york-i metró promóció volt...

3 komment

szupercukiság #2

2007.08.06. 23:30 gybala

2 komment

Central Park

2007.08.06. 23:12 gybala

Vasárnap délután a Central Parkban. Kell ennél több?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felismeritek a lányt a képen? (csillaghajú lány)

Múlt héten pont vele futottunk össze a MOMA kiállításon Queens-ben. Mekkora az esélye annak, hogy egy ekkora városban egy héttel később pont mellénk telepszik le a Central Parkban??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szamba, ruma, chachacha, karibi hangulat. A bácsi meg a tömeg közepén fuvolázott. No comment.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugrókötél show. Elölről nem voltam hajlandó képet csinálni a rezgő idomokról...

 

 

 

 

Szólj hozzá!

GIVE ME 5

2007.08.06. 22:58 gybala

Ez az ötös sugárút!! Hajajajaja. Van néhány izgalmas üzlet, tömérdek turista, hot dog árus minden sarkon na meg pénz pénz pénz. Ma néhány fifth avenue-s üzlet közül válogatok.

 

és így születnek a bocsok...

 

Build your own bear. Nagyon egyszerű dolog. Maci, kutyus, majmóca és barátaik bőrét lenyúzták. 20 dollárért veszel egy lenyúzott bőrt. Kis sorban állás után a leendő kis barátodat ráhúzzák egy nagy csőre (amit ekkor még nem élveznek) és megtömik valami puha anyaggal. Nagyim pont így tömhette a libákat meg a párnákat néhány évtizede. Hajaj, a macinak ilyenkor még nincs pici szíve. Egy kis varázslat után beledobsz a maciba egy szivet és a maci vonalkódját. Így már okos és érzelmileg csak félig labilis lesz a kis tömött dög. Macit összevarják és már lehet is menni. Eddig ebben nem sok business van ugye. Csupán 20 dollárt hagytunk eddig ott. Na de kérem szépen a macinak lehet görkorit, new york yankees sapit, kis tütüt venni. Sőt hogy ne legyen egyedül az egész állatfarmot megvehetjük és felöltöztethetjük. Orwell forog a sírjában...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én őt vettem a maci boltban!

 

Abercrombie & Fitch

A bácsi a bejáratnál fogadta a vevőket. Kisebb közlekedési fennakadás történt.

Nem tudtam eldönteni, hogy a Madame Tussauds egyik viaszbábuja-e vagy sem. Aztán eljátszotta a "bemászott a mókus a testembe és most az egyik mellemben van, most a másikban..."

Tény, hogy tudják az amcsik, hogyan kell eladni dolgokat...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L.V.

Be se mertem menni... Az üzlet mellett 10 dollárért hasonló táskákat lehetett kapni.

 

 

 

 

 

Almát tessék, ócsó az alma!

 

 

Alma, alma, alma, marosszéki kerek alma. Bogár lakik benne...bogár lakik tizenkettő....

 

Small apple

   in the

  Big apple.

 

Almát eszem, ropog a fogam alatt...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy a képen is látszik tömeg "Gott sei Dank" nem volt... A zöld ruhások az eladók. Mobil eladók. Mindegyiknél volt kis számlagép, kis almás zacsi, úgyhogy még a pénztárba sem kellett sorban állni...

 

Szólj hozzá!

PS.1. (Public School? Post Scryptum?)

2007.08.02. 21:20 gybala

 

A gettó harcos + Arcok

 

A hétvégét Queens-ben töltöttem. Warm up party volt a MOMA (Museum of Modern Art) egyik leánymúzeumában. Hát ez isteni volt! A legjobb arcok, baromi jó élő zene, koncert, DJ és nem utolsó sorban egy elfogadható kiállítás. A legtöbb installáció elcsépelt volt és nem túl eredeti, bár a menstruáló barbi és a villogó lámpák biztos sikert arattak az amerikaiak körében.

 Néhány kedves cimbora akikkel összehaverkodtam:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ZENE

WUNMI! Nigériai csajszi, akinek most jelent meg a lemeze. Africans living abroad címmel. Afrobeat zenét játszik, illetve a banda mögötte. Isteni koncertet adott. Örjöngött. A korláton táncolt, kifutott a közönséghez, rázta a fenekét, táncversenyt rendezett a bulizóknak. Szóval hatalmas élmény volt. A Szigetre simán el lehetne csábítani.

www.wunmi.com

  

 

 

 

 

                     

                                          Wunmi: Crossover Commercialism

 

 

 

1 komment

Címkék: black

7vége

2007.07.23. 19:07 gybala

Ez egy mozgalmas, izgis hétvége volt.

PÉNTEK

Megismerkedtem két írrel (Lian és Sarah), akikkel együtt voltunk a hétvégén. Lian szintén gyakornok valahol a Wall Street-en, Sarah pedig a legjobb barát, aki meglátogatja (khmm...khmmm...). Péntek este elmentünk sétálni a Brooklyn hídra. Fantasztikus panoráma Brooklynból Manhatten felé, kellemes édeskés szél fújt (ez költői vót...). Ez egy nagyon pénztárcabarát program volt. Irány a Meatpacking district (ez volt régen a húsfeldolgozó negyed, ma már trendy éttermek, üzletek vannak a gyárak területén) és egy bár. Lecsúszott néhány "signature coctail" (a ház specialitása). Ezek az írek tudnak inni. Én már a második koktélka után visítottam mint egy kismalac ezek meg az ötödik bacardi cola után sem  éreztek semmi. Irány tovább. Splash. Buli. Félszar. Aspirin. Alvás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT

Napfényt akarok! Napfényt akarok! Dél körül magamhoz tértem. Aspirin. Mosás. Szárítás. Takarítás (hogy mekkora felfordulás tud lenni egy ilyen pici lyukban...). Háromkor nekivágtam a híres Coney Islandnek. Brooklyn legdélibb csücskében körülbelül egy-másfél órányira a citytől terül el az "árnyék nélküli" félsziget. Nevét azokról a nyulakról kapta, akiket itt eresztettek szélnek aztán vadásztak le. Van egy nagyon híres vidámparkja, az Astroland ami az 1920-as évektől üzemel. Itt található a híres Nathan's étterme is, ami egy hotdogos "bódé". Minden év július 4-én hot dog evő versenyt tartanak. Íme a rekordok: NŐK: 39db, PASIK: 66 db. Fekete Laci vajon mennyit tudna benyomni? (jöhetnek a kommentek!) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                   Ezen a hétvégén Siren Festival volt. Ingyenes koncertek, alternatív arcok. Rengetegen vették délnek az irányt a metróval. A vidámpark területe a legkülönbözőbb arcokkal volt tele. Baromi jó volt. Répa gatya, Vans pantalló, elnyűttnek látszó pólók, libbenő tunikák cicanadrággal, kalap, műanyag napszemüveg és egyéb műanyag kiegészítők (nyaklánc, füllbevaló, karkötő, csitt-csatt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beach nagyon tömött, nem nagyon tiszta. Ki kell mondanom: proli wirtschaft van.  Pihenni nem lehet, bömböl a zene a Latinók magnóiból, sír a gyerek, pasizik a csaj, anyuka bepiálva neveli a gyereket, mindenhol small talk (hey,how are you, its a nice hot day, wow, yeah, uhhmm, i mean, its like és a barátaik...). Ledobom magam a partra egy nyugisabb részre. Jobbra egy szingli fiú, balra három német lány. A magyar fiú meg középen. Fölöttem a homokban egy feketébe öltözött fekete magyaráz valamit magának. Megcsap a fű szag, vajon ki szívott? Elalszom. A vattacukor árus furcsa angol kiejtéssel hozza a portékáját. Naná, hogy a hisztis, elkényesztetett amerikai kislányok ráharapnak. A csapat dundi kislánya félve nézi, hogy a vékony lányok mit majszolnak. Ő bizony kibírja nyalánkság nélkül. Igazán büszke vagyok rá. Pár perccel később azonban csak felpattínt egy dobozos kólát. Szívem szerint odamentem volna hozzá és kivertem volna a kezéből, aztán jobban belegondolva, hadd igyon, hiszen gyerek. Élvezze az életet. Meanwhile, a feka csávó bepróbálkozik a német lányoknál. Egy kicsit hallgatózom. "I have books in my bag, they are very important books. Its important to have books". Ismét bealszom. Pár perc múlva riadtan ébredek a nagy csöndre. Jaj, eltűntek a lányok, megunták a srácot és odadobtak engem, mint zsenge husit ennek a "könyvkukacnak". Nem akarok rögtön felpattani, néhány percet még nézelődöm majd továbbállok én is. Belevetem magam az igazi prolidzsungelbe. Imádnivaló. Érdekes, sőt szinte lenyűgöz. Bámulom az embereket és ahogy viselkednek. A lifeguard a szűk narancssárga kisgatyájában nézi azt a néhány vakmerőt, aki belemerészkedik az Atlanti óceánba. Az izmos haverjai pedig fektőtámaszoznak. Ki bír többet. Hatalmas hűtőtáskák hevernek mindenhol, isszák a sört meg a kólákat, bömböl a hiphop és szinte csak spanyol beszédet hallok. Na ebből elég volt, mondom magamnak ("Bala drágám, ebből elég volt mára, irány a vidámpark"- valahogy így hangzott). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vidámpark is lenyűgöző. Olyan wurstli csak nagyobb ajándékokat lehet nyerni. A boardwalkon hullahop verseny és egy igen izgalmas amerikai csemege. SHOOT THE FREAK. LIVE HUMAN TARGETS (magyarul: Lődd le az agyalágyultat. Élő emberi célpontok) Egy "önként jelentkező" srác (mondanom sem kell, hogynem fehér ember) fémesztelenül egy pajzsot tart maga előtt és maszkot visel. Feladat: bombázd szét paintball-lal. Nem hiszek a szememnek!!!! A lényeg, hogy lőjjél le valakit.Nincs jutalom, nincs plüss figura vagy oklevél, amit hazavihetsz, egyszerűen csak az élvezet, hogy rálőttél valakire. Egy kissrác befizeti magát és már lő is. El is találja a rohadékot és boldog a kincsem. Milyen neveltetést kaphatott? Még pattanásai sincsenek, de már az apja megtanította lőni. (Megjegyzem a metróban volt egy hirdetés, hogy 1000 $ jutalmat kap az, aki illegális fegyvertartót jelent be....)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap épp lenyugvóban. Bedobok egy limondátét meg egy fish and chips-et a híres/hírhedt Nathan's-ben. A hot dogjáról híres, de a lökött bazsi a rossz sorba állt és ott csak fish and chips volt. Jó lesz az is.... Egy óra az út haza. Légkondi van a metróban. Fázok, nyűgős vagyok. Este nem megyek bulizni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VASÁRNAP

Újdonsült ír cimboráimmal ma turistásat játszunk. Kicsit kések a reggeli találkáról. Kávé a Starbucksban papírpohárból (by the way, a legtöbb Starbucksban adnak normál csészét is ha kérsz, persze nehéz előkeresni meg el kell mosni, mert már poros, de attól még van és olyan finom belőle inni a capuccinot) és lazacos bagel meg egy cukros doughnot. Így kell indítani a napot. Ma meghódítjuk Amerikát. Irány Lady Liberty, a Szabadságszobor. A menete: jegyvásárlás, sorban állás, sorban állás, frissítő üditő, utcazenészek, kamerázó indiaiak, még több sorban állás, fel a hajóra, tömegnyomor, elindulunk, jajdeszép, húdejó, deizgalmashej. A princess (mi így hívjuk a szobrot na meg néha big bitchnek is) büszkén áll a kis szigeten. Kiszállunk, audio tour, uncsi, fényképek itt, fényképek ott, fényképek megint itt, aztán megint ott. Vissza a hajóra. Közeleg a napszúrás. Kiszállás Ellis island. Ide érkeztek a bevándorlók a múlt század közepéig. Nagyon izgalmas történeteket olvasok és a kiállítás is érdekes, de az íreket nem dobja fel a dolog. Gyorsan távozunk. A nagy adatbázisban megkeresem a rokonok nevét és lám ott van Laurence and Henriette Mezey neve, akik 1918 körül hajóztak be az országba (a család azóta is csak gyarapodik..). Az amerikai cenzus szerint majdnem 1 millió magyar van az USA-ban... Az illegálisokról akkor még egy szót sem ejtettünk.

Vissza a hajóra - kiszállás - lám ott van Spiderman! - metró - belváros - shopping - japán kaja - haza - chillin'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel persze nem ért véget a nap. Este egy piano bárba tartunk, ahol az ír srác egyik haverjának van a szülinapja. Ő még nincs ott. Iszok egy pohárka bort (10 dollár). Iszok még egyet (8 dollár). Itt a pincérek nem kapnak fizetést. Az a pénz üti a markukat, amit borravalóként kapnak. Rémes, bár állítólag jól lehet néha keresni. Éjjel egy óra van és arra gondolok, hogy hogy fogok másnap reggel felkelni és dologzni jönni. Sebaj, kezdődik a koncert. Lady GAGA. Kurva jó. Teljesen el vagyok alélva, annyira alternatív, de mégis mainstream. A csaj szexy fehérneműben és egy gyöngysorral a nyakában valószínüleg beállva szintizik és énekel a színpadon. Társa a bajban Lady Starlight,aki már nem annyira merész öltözködésben. Ő a DJ. Zenei betét, majd tánc performance, risza-risza. Látványosak a csajok és még jó zenét is játszanak. Gwen Stefani és Paris Hilton fúziójából születettek a dalok. Vicceseket énekel. Tessék a myspace-en megnézni a profilját(www.myspace.com/ladygaga).

Koncert után tánci-tánci az emeleten. Lady Gaga is velünk tart, most már inkább Lady Gogo lehetne, hiszen a színpadon riszálja magát és gyűjti be a dodókat a bugyijába.

Taxi haza. Alvás. Néhány óra múlva munka. Jaj.  

4 komment

Címkék: fegyver brooklyn island coney szabadság szobor lady gaga

!!! B R E A K I N G N E W S !!!!

2007.07.19. 21:48 gybala

Ismételten olyan helyre kerültem ahol izzik a levegő.

Szó szerint. Tegnap lezárták a Grand Central Stations, a központi pályaudvart. Pech, hogy pont ott akartam átszállni. Gyors metrócsere, majd séta.

A lényeg: felrobbant egy ősrégi transzformátor. Tegnap zuhogott az eső, valószínüleg a hideg meg a meleg meg a víz meg a kor foga találkozott aztán bumm...Gejzír. Egy ember meghalt, néhányan megsérültek.

A tűzoltók nagyon hamar intézkedtek, lezárták a környező utcákat és sugárutakat. Megbénult a forgalom. Nagyon sokan azt hitték, hogy ismételten egy terror támadás történt. Állítólag sikoltozás, pánik volt. A nők levették a cipőjüket és úgy futottak. Az egyik híradóban nyilatkozott is egy ilyen "jaj_elvesztettem_a_cipőm_de_nem_baj_mert_veszek_másikat_a_közelben" nő. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendőr irányítja a forgalmat... A város megőrült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valaki csokornyakkendőben igyekszik a munkahelyére. Meg kell dolgozni azért a minimum 5.85 $-os órabérért...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tűzöltőkocsik is a Grand Centralhoz igyekeznek. Itt még nem tudtam, hogy mi a nagy sietség oka.

Jaaaajjj, menekülni bárhogyan!! Kicsit olyan, mint a modern Ben Hur! (ps. Még ő sem tudta, hogy mi történt néhány tömbnyire.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túléltem!

 

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/uysOs6l1exk"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/uysOs6l1exk" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

1 komment

Címkék: grand robbanás central gejzír explosion

B-day

2007.07.19. 21:07 gybala

na ezen a napon is túl vagyunk.... eltelt.

Láttam a Chorus Line musicalt a Broadway-n. Nem volt rossz, de hát nem dobtam hanyatt magam. Kellék nuku, díszlet 10 hatalmas tükör és néhány színész....

 Két óra szünet nélkül, légkondi ezerrel, szűk ülés, keresztbe tett lábbal, a végén már csípett... Ugye kitaláltátok miről van szó.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ű

 

 

Részletek a filmből! :-)

1 komment

Party in the Park

2007.07.19. 20:37 gybala

A minap a New Yorki Filharmonikusok koncertjén voltam a Central Parkban. Nagyon hangulatos volt. Rengeteg ember volt. Tele volt a központi mező. Mindenki hozta a piknik kosarát. Kis bor, kis keksz, gyümölcs, síró gyerekek, néhány amerikai zászló szolidan elrejtve a mécsesek közé. Annyira tele volt a park, hogy a járda szélén tudtam csak leülni és egy babakocsinak támaszkodtam. Utána tüzijáték és mindenki haza. Másnap munka.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: park central philharmonic orchestra

iPhone - way too cool

2007.07.16. 19:56 gybala

A minap a kezembe került egy iPhone (500 dollár plusz havi 60 dollár két évig a hűségnyilatkozat ára). Hát ez tökjó. Hát ez valami kurva jó. Soha nem voltam oda a kütyükért, de ez nagyon tetszik nekem. Minden tud. Videós iPod, telefon, képnéző, internetböngésző... Nincsenek rajta gombok, érintőképernyős. Olyan igazi felvágós telefon...Jól lehet vele beszélgetéseket kezdeni. pl. "Húdejó, ez az új iPhone? Megnézhetem?" "Persze nézd meg, igyunk meg egy apple martinit és közben végigböngészheted..."

Kinek vegyek otthonra?

 

1 komment

Címkék: iphone

2007.07.16. 19:42 gybala

West Side Story díszlet 1.

 

Kilátás a Time Warner Buildingből (Itt van a CNN egyik stúdiója is. Meg egy nagy bevásárlóközpont is...)

 

 

 

 

 

 

 

Music from Jamaica....

 

 

 

 

 

Hairspray - Főszerepben John Travolta...Vajon melyik ő? (Elárulom: a fehér hajpántos, kék ruhás a poszter bal oldalán...)

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene utca metro new york hairspray broadway

The View

2007.07.16. 19:29 gybala

A "börtön" ablakából... Walking on cloud nine... Amikor a várost ellepi a felhő... 

                                                            Flatiron Building - a legrégebbi felhőkarcoló

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: building iron flat empire state kilátás view

szupercukiság

2007.07.09. 18:33 gybala

 

Annyira super cute!

 

 

 

 

Ilyen rejtett csodák is vannak NYC-ben. (valahol az east village-ben készült a kép)

 

 

 

 

 

 

Budapesten meg verik a melegeket...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: utca meleg gay boy házasság east marriage liberty village