HTML

bala beveszi new yorkot!

egy kisfiú a nagyvárosban. kalandos és izgalmas két hónap. A kérdés csak az, hogy mennyi idő alatt lehet lejutni a 71. emeletről (gyalog)?

Friss topikok

  • elgondolkodo: Google; Wass Albert, A Patkányok honfoglalása (2009.07.10. 09:48) Mickey Rat
  • gybala: LADY GAGA!!! OH MY GOD!! Még azelőtt láttam, hogy celebpunci lett volna!!!! Már akkor láttam, ho... (2009.04.08. 09:50) 7vége
  • Dorka: Bazsi, 70.! a 70. helyről kezd Szávay Ági! :))))))) BOCCCSI! Puszi! (2007.08.23. 11:13) US OPEN
  • mmano: nagyon lekötött a blogod, csak így tovább... mehetnél többet az anf-hez fotózgatni :) (2007.08.08. 14:02) szupercukiság #2
  • Annamanna: Bala, ez mind nagyon fasza!!! hihetetlenek a képek, és nagyon irigyellek :) vigyázz magadra, és n... (2007.08.07. 16:07) PS.1. (Public School? Post Scryptum?)

amerikai zsíros kenyér

2007.08.21. 17:45 gybala

Tűz van Babám!

A hétvégén family weekend volt. Leugrottam pár óra alatt Fire Islandre, a Mezey (nem Mezei, hanem Mezey!) klán nyári birtokára. Az útvonal: metró-vonat-másik vonat-kis taxi-komp-séta.

Ez egy nagyon hangulatos sziget, Long Island része. Nincsenek autók, csak a "ferry"-vel lehet eljutni a szigetre. Mindenki talicskákkal közlekedik. Azokba pakolják az árut, ajándékokat, kaját, piát.

A nevét egy félreértésből kapta a sziget. Valaki, aki nem beszélt jól angolul félreértette azt, hogy FIVE island (5 sziget van a környéken). Így lett a FIVE-ból FIRE.

Igazi amerikai hétvége volt ez az utolsó. Tele a ház gyerekekkel. Napozás a tengerparton. Egy-két pohárka argentín bor. Alvás. Leégés. Este homár vacsora. "Öröm" volt látni, ahogy ezeket az élő dögöket bedobták a forró vízbe. Kipurcantak, majd mind a 17-en örömmel zabáltuk a néhány órája még vígan futkározó rákokat. Tényleg, a rák és a homár ugyanabba a családba tartozik?

Este a sötétben a tengerparton fociztunk. Mindenki nyakában egy világító nyaklánc volt. Utána smores. Igazi amerikai nyalánkság. Amíg nálunk otthon a tábortűznél a fehér kenyérre csöpögtetjük a zsírt és rátesszük a lila hagymát itt az USA-ban megmelegítik a mályvacukrot, két keksz közé teszik, egy csokit még belepasszíroznak és hamm... Kész az amerikai "zsíros kenyér".

Kipihentem magam. Na meg leégtem. Most már hámlok. Hajaj...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bala.blog.hu/api/trackback/id/tr73145305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása